Teraryum Fanusu Nedir?
Cam fanuslar içerisinde bulunduğu ortamda şık, sevimli, doğal, zarif ve daha birçok şekilde görebileceğiniz teraryumlar herkes tarafından çok seviliyor. Peki, teraryu fanusu nedir? Teraryum fanusu, balık akvaryumuna benzeyen üstü, bir kısmı açık ya da tamamen kapalı cam kaplardır. İçerisine toprak, çakıl, bitki ve figürler eklendiğinde dekor ürünü ve hediyelik eşya olarak tercih edilebilirler. Canlı bitki ya da çiçekli olanlar genellikle üstü açık olanlardır. Gün ışığından faydalanmaları ve sulanmalarının rahat bir şekilde gerçekleşmesi için üstleri yarı ya da tam açıktır.
Teraryum Fanusu Nasıl Olmalı?
Eğer teraryum yapmak ya da satın almak istiyorsanız fanusu nasıl olmalı konusunda sizlere bilgi vermek isteriz. Teraryum fanusu plastik de olabiliyor fakat sağlık açısından cam olmasını tavsiye ederiz ve kataloğumuzda yer alan tüm teraryum ürünlerimiz camdır. İçerisinde canlı varsa kesinlikle hava almalı bu nedenle canlı teraryum yapacaksanız üstü açık bir fanus satın almalısınız ya da canlı teraryum satın alacaksanız açık kalan kısmının büyük olmasına dikkat edin ki içerisinde bulunan bitki ya da çiçek daha uzun süre yaşayabilsin.
Teraryum Fanusu Fiyatı
Teraryum fanusu için fiyat büyüklüğüne ve şekline göre değişebilir. Teraryum yapmak istiyorsanız içerisine koyacağınız canlıları ve figürleri göz önüne alarak seçim yapmalısınız. Eğer yapmayacak ve direk satın alacaksanız tamamen hazır halde satıldığı için fanusu ayrı olarak fiyatlandıramayız. Her bütçeye uygun belli konulara ve temalara göre hazılamış olduğumuz teraryum modellerimiz için Teraryum kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Teraryum Nasıl Sulanmalı?
İçerisinde canlı bitki ya da çiçek bulunan fanusların bakımı çok önemlidir. Sukulent, kaktüs ya da orkide varsa yaz aylarında haftada iki kez kış aylarında ise haftada bir kez sulanma yapılmalı ya da fıs fıs ile su sıkılmalıdır. Eğer daha dikkatli bir şekilde bakım yapmayı düşünüyorsanız parmağınızı toprağa batırarak nem testi yapabilişiniz. Toprak nemli ise sulama yapmanıza gerek yok demektir. Gün ışığı konusunda da yakıcı güneş almayan bir yere konumlandırmalısınız.
Teraryum Fanus Temizliği Nasıl Olmalı?
Temizlik hanımlar için olmazsa olmaz bir hobi, görev, kaçınılmazlık, abartı ve daha birçok şey anlamına gelir. Bu nedenle eve bir mobilya, eşya vs… alınacaksa ilk olarak temizliğinin nasıl yapılacağı ve en kolay temizlik yapılacak ürün düşünülür ve satın alınır. Teraryum için fanus temizliği çok kolay! Hanımlar bu nedenle dekor olarak teraryumları çok seviyor ve her hediye ihtiyaçlarında tercih edebiliyorlar. Peki, teraryum fanus temizliği nasıl olmalı? İşte size birkaç ipucu;
-
İlk olarak teraryumu siz yapıyorsanız güzel bir şekilde yıkayıp kurumalısınız. Bunun içinde sirkeli su idealdir.
-
Eğer hazır satın aldıysanız ya da yapım aşamaları sona erdiyse dış kısmını sirkeli su ile sildikten sonra iyice kurulamalısınız. Böylelikle üzerindeki tozlar yok olacaktır.
-
Teraryum yapay ise içerisinde canlı bitki yer almadığı için bitki bakımı yapmak zorunda değilsiniz.
-
Canlı teraryumların bitki yaprakları birkaç ayda bir kez bir pamuğa zeytinyağ damlatarak silinebilir ya da nemli bir pamuklu bez ile de silebilirsiniz. (eğer içerisinde sukulent ya da aloe vera varsa bu gibi bitkiler dokunulmayı sevmez ve dokunduğunuz yerler sararabilir bu nedenle orkide gibi çiçekleri temizleyip diğerlerine sulama bakımı yaparken üzerlerine fıs fıs ile su sıkarak da temizleyebilirsiniz.
-
Teraryumları asla nemli ya da çok güneş alan bir yerde konumlandırmamalı ve deterjan ile temizlememelisiniz. İçerisindeki canlılar zarar görebilir.
-
Özellikle içerisinde solmayan gül bulunan teraryumlara asla su sıkmamalı ve gülleri ellememelisiniz. Temizlik yaparken de fıs fıs ile değil beze su dökerek silmeli ve kurutmalısınız.