Beyaz gül anlamı, saflık, masumiyet ve sonsuzluktur. Bu ifadeler ilişkiler içerisine girdiğinde yeni anlamlar da ortaya çıkar. Çünkü çiçekler hediye edildiklerinde binlerce mesaj içerebilirler. Ayrıca hediye olarak alan kişi de farklı anlamlar ekleyebilir. Bu anlamların yanlış yöne çekilmesi oldukça zordur. Çiçek hediye ederek yanlış yapmazsınız.

Ancak sadece arkadaş olarak gördüğünüz bir bayana kırmızı gül hediye etmeniz doğru olmaz.

Beyaz Gül Anlamı

Hazırlanışına göre beyaz gül hediye etmenin anlamı nedir?

Beyaz gül anlamı hediye olarak verildiğinde hediye olarak verdiğiniz kişiyi ne kadar saydığınızı, ona olan saf duygu ve düşüncelerinizi iletir. Gül hediye etmek yüzyıllardır yapılan bir eylemdir. Ancak çiçek ustalarının ellerinden çıkan sanat niteliğindeki aranjmanlar nedeniyle asla klişe bir hediye olarak görülmediler ve görülmeyecekler. Bu nedenle bir gül hediye etmek istediğinizde yüzlerce çeşidi ve türü ile karşılaşabilirsiniz. Bu çeşitlerden birkaçı;

  • Solmayan güller (fanusta gül)

Beyaz gül hediye etmek için solmayan güller olarak satın alabilirsiniz. Diğer adı ile fanusta gül olarak bilinen bu hediye çeşidi kime hediye edilirse edilsin alan kişiyi mutlu eder. Fanus içerisinde yer alan beyaz gül anlamı karşınızdaki kişiye sizin için ne kadar değerli olduğunu belirtmek için kullanılır. Ayrıca bu hediye; doğum günü, sevgililer günü, anneler günü ve birçok özel gün için tercih edilir. Elbette yakınlarınıza sürpriz yapmak istediğinizde de satın alabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Solmayan güller evlilik teklifi çiçeği ve kız isteme çiçeği olarak da tercih ediliyor. Bir kez yaşayacağınız özel anlar için mükemmel bir seçim olabilir.

  • Gül buketi

Yüzyıllardır süregelmiş olan beyaz gül buketi ile beyaz gül anlamını daha etkili kılmak mümkün. Buket içerisine yerleştirilen bir mesaj kartı da bu hediyenin değerini yükseltir. Hediyenizi gül buketi olarak tercih ederseniz beyaz gül anlamı asla eskimeyecek ve unutulmayacak bir sevgiyi ifade eder.

  • Saksıda gül

Bazı insanlar çiçeklerin toprakta kalmasından yanalar. Onlar çiçekleri doğal hâli ile sevdiklerini belirtiler. İşte bu kişiler için en güzel hediye saksıda beyaz gül hediye etmektir. Saksıda beyaz gül hediye ederek karşınızdaki kişi ile yapay olmayan ve sevgi dolu bir ilişkiniz olduğunuz belirtmiş olursunuz.

  • Kutuda gül

Kutuda gül hediyesi gösterişli bir sürpriz yapmak ve yakınlarını mutlu etmek isteyenler için oldukça güzel. Şık bir kutu hediyesi alanlar acaba içinde ne var diye merak edip heyecanlanırken kutuyu açtıklarında karşılarına çıkan nefes kesici güller nedeniyle çok mutlu olurlar. Bu nedenle kutuda beyaz gül hediyesi verip seni mutlu etmek istiyorum anlamını da yükleyebilirsiniz.

  • Akvaryumda gül

Balık akvaryumu şeklindeki cam fanuslar içine eklenen güller oldukça anlamlı bir hediye oluyor. Siz de bir tane satın alıp özel günlerinizde yakınlarınızı mutlu edebilirsiniz. Akvaryumda beyaz gül hediye edip hediye ettiğiniz kişinin, sizin için ne kadar farklı biri olduğunu belirtebilirsiniz.

Yukarıdaki beyaz gül anlamları gülün hediye edilme yani hazırlanma şekline göre idi. Şimdi ise hediyenin veriliş şekline göre beyaz gül ne anlama geldiğini açıklayalım.

Hediye olarak verildiğinde beyaz gül anlamı nedir?

Birçok nedenle çevremizdeki kişilere, yakınlarımıza ve sevdiklerimize beyaz gül hediye ederiz. Bu nedenle beyaz gül anlamı tekil değil çoğuldur. İşte hediye olarak verildiğinde beyaz gül anlamı;

Doğum gününde beyaz gül hediye etme anlamı

Öncelikle belirtmek isteriz ki hangi amaç ya da nedenle olursa olsun çiçekleri hediye ederken kime vereceğiniz çok önemlidir. Örneğin; annenize ve eşinize çiçek hediye ederken hiç problem olmaz. Çünkü onlara gül gibi yüksek anlamlar içeren bir çiçek türü seçseniz de aranızdaki ilişkinin yanlış anlaşılması gibi bir durum ortaya çıkmaz. Bu nedenle abla, kardeş, yakınlarınız ve sevdikleriniz dışında bir kimseye doğum günü için beyaz gül hediye etmek istediğinizde yanlış anlamayacağından emin olmanız gerekir.

Doğum gününde sevdiklerinize iyi ki varsın demek anlamına gelir, beyaz gül hediye etmek. Hayatımızda iyi ki var dediğimiz herkes için beyaz gül hediyesi seçebiliriz.

Anneler gününde beyaz gül hediye etme anlamı

Canlarımız ve biricik annelerimiz için beyaz gül hediye etmek, onların bugüne kadar bize yaptıkları için minnet borçlu olduğumuzu bildirmek anlamı taşır. Sonsuza dek hakkını ödeyemeyeceğimizi ve sonsuza dek onu seveceğimizi belirtmek için beyaz gül siparişi verebiliriz.

Sevgililer gününde beyaz gül hediye etme anlamı

Sevgililer gününde sokaklar kırmızı gül koksa da beyaz rengini sevenler için beyaz gül hediye edebilirsiniz. Sevgiliye beyaz gül hediye edip aşkınızın ne kadar sonsuz ve derinden olduğunu belirtebilirsiniz. Çünkü sevgiliye hediye edilen beyaz gül anlamı derinden gelen kalp fısıltıları ve sonsuza dek sürecek sevgi demektir.

Duygu ve düşünceleri ifade etmek için beyaz gül hediye etme anlamı

Yapılan iyiliğe karşılık olarak, geçmiş olsun demek için ya da hayırlı olsun gibi ifadeler kullanmak için hediye vermek isteriz. Bu yüzden de beyaz gül çiçeklerini tercih ederiz. Duygu ve düşünce belirtirken aranızdaki samimiyeti de bildirir beyaz güller. Bu nedenle hediye edeceğiniz kişi oldukça önemli biri olmalı, sizin için.

Beyaz gül anlamını okuduktan sonra gül anlamları ile ilgili tüm detayları merak ediyorsanız hiç yorulmayın çünkü sizin için harika bir içeriğimiz mevcut.. okumak için tıklayınız