Baharın gelmesi ve sevgililer gününün geçmesi ile Anneler günü için az zaman kaldığını artık herkes çok iyi biliyor. Peki, anneler günü ne zaman? Her yıl mayısın ikinci haftasında kutlandığını biliyoruz. 2022 anneler günü ne zaman kutlanacak ve hangi tarihlerde anneler günü bugün diyebileceğiz?

Mayıs ayının yaklaşması ile üzerimizde emeği çok büyük olan sevgili annelerimizin gününü de düşünmeye başladık bile. İşte, en değerlilerimize özel ulusal olarak ilan edilmiş 2022 Anneler günü tarihi ve tarihçesi ve neler hediye edebileceğimiz hakkında birkaç öneri…

2022 Anneler günü ne zaman kutlanacak?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da daha mart ayından anneler günü için hediyeler düşünmeye başladık değil mi? Düşünülmeyecek gibi değil elbette. Onlar bizim en değerlilerimiz ve bu nedenle onlara layık bir hediye vermek istemek çok da normal. 2022 Anneler günü 8 Mayıs’ta kutlanacak! Bu yıl mayıs ayının ikinci Pazar günü 8 Mayıs’a denk geliyor.

İlk Anneler günü Ne zaman kutlandı?

Anneler gününün tüm dünyaya yayılmasını sağlayan yine bir kadındır ve bu kişi Bayan Jarvis’dir. Sevgili annesi kanserden vefat edince kilisede her yıl mayısın ikinci haftasında annesi ve tüm anneler için tören düzenlenmesini isteyen bu düşünceli ve acılı kadın sayesinde bizlerde bu özel günü kutlayabiliyoruz.

Onun hakkında bilinenler ise her imzaladığı kadın altına Anneler gününün kurucusu yazdığıdır. Çok da haklı. Ona her yıl teşekkürlerimizi sunarken sevgili annelerimizin de ellerinden öpüyoruz.

İlk anneler günü 1907’de kutlandı ve 1914’De Abd’de resmi olarak anneler günü ilan edildi her mayısın ikinci haftası. Daha sonra da tüm dünya anneler gününü kutlama başladı ve günümüze kadar geldi. İlk kutlamalar ne kadar acılı olsa da diğerleri mutlu ve neşeli geçti.

Bu nedenle annelerimiz hayattayken kıymetini bilip Anneler gününde onlara hediye almalıyız. Ne hediye almalıyım diye soranlara birkaç öneri sunup yardımcı olmak isteriz.

2022 Anneler günü için Hediye Önerileri

8 Mayıs 2022 Anneler günü için ne hediye alacağınıza henüz karar veremediyseniz sizlere yardımcı olmak isteriz. Annelerimizin her şeye sahip olduklarını ve bir şeye ihtiyacın mı var mı dediğimizde senin sağlıklı olmandan başka bir şey istemem tarzından verdiği cevapları her yıl duyuyoruz.

Bu nedenle ben sevgili anneme ne ihtiyacın var diye sormuyorum artık. Çünkü neye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bunlar ilgi, sevgi, değerli hissetmek ve biraz da olsa şımartılmaktır. Bir mutfak robotu ile de bunları başarmak kolay olmayabilir. Bu nedenle annelerimize çiçek almalıyız. Çiçeğin yanında başka bir hediye vermek isteyenler tabii ki de verebilirler.

Manevi değeri yüksek ve annelere layık en güzel hediye elbette çiçektir. Çiçeklerin ulaştığı yüksekliğe ulaşacak çok az hediye vardır. Bir kucak dolusu mutluluk ile evin etrafına yayılan mis kokular annenizin gururlanmasına ve mutlu olmasına yetecektir. Çiçekler ve anneler günü kutlaması çok uzun zamandır hayatımızdalar.

Biliyoruz ki anneler günü de çiçek hediye etmek de hiçbir zaman sona ermeyecek. Özellikle son zamanlarda hazırlanan ve şık kaplarda sunulan çiçeklerin güzelliklerini gördüğünüzde siz de bu tespiti doğru bulacaksınız.

Teraryumlar anneler günü için en uygun hediyelerdir. Ev ortamında, iş yerlerinde, salonlarda şık görüntüleriyle güzel bir aksesuar olarak kullanılabilirler.

Bazı anneler çiçek buketi sevmeyebilir onlar için çiçeğin canlı kalması çok önemlidir. Bu gibi zamanlarda ona uzun yıllar eşlik edecek olan saksı çiçeklerinden birini hediye edebilirsiniz. Mevsim aşığı annelere çiçek buketi çiçeklerin dalından koparılmasını istemeyenlere de saksı çiçekleri harika fikir. Şimdiden anneler gününüz kutlu olsun Anneler hep ama hep mutlu olsun!