Cam güzeli çiçeği Afrika kökenli Balsaminaae Familyası çiçeklerindendir. Bilenen 850'den fazla farklı türü vardır. Rengarenk görüntüsü ile ortama farklı bir ahenk katar.

Sekiz yüz elliden daha fazla sayıda türe sahip olan cam güzeli çiçeği Afrika kökenlidir. Bu çiçek ayrıca Yen Gine çiçeği ve kına çiçeği olarak da bilinir. Cam güzeli çiçeği için en iyi konum pencere kenarı yani cam önü olduğu için onlara cam güzeli çiçek deniliyor.

Cam Güzeli Çiçeği Bakımı

Cam önüne koyulan bu güzel çiçek sabah ve akşam güneşinin ışıkları ile gelişimini en ideal şekilde sağlar. Yakıcı olmayan güneş onun büyümesi ve çiçeklenmesi için oldukça önemlidir. Altında delikler bulunan yani drenajlı bir saksı içine yerleştirilmiş olması gerekir. Çiçekçiden aldığınızda bu şekilde değil ise saksısını değiştirmeniz gerekir.

Sulama toprağın kuruluğuna bağlıdır. Bu nedenle toprak içerisine parmağınızı batırıp nemli olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca sulama yaparken aşırı miktarda su vermeyin. Yaz aylarında buharlaşma olacağı için daha fazla suya ihtiyaç duyacağını unutmayın.

Toprak yumuşak ve gübreli olursa daha fazla çiçek açacak ve daha hızlı bir şekilde büyüyecektir. Bunun yanı sıra çiçekçiler de bulunan çiçek besinlerinden de alabilirsiniz. Yaprak biti gibi beyaz görünen minik pamuklara benzeyen zararlı canlılar için yaprakları silebilirsiniz. Bunun yanı sıra hastalandığını fark ederseniz saksı ve toprak değişimi yaparak onu tekrar sağlıklı hâline getirebilirsiniz.

Köklerinden bir parça alarak ya da tohum ile cam güzeli çiçeği çoğaltılabilir. Cam güzeli çiçeğinin çoğaltılma işlemi için sonbahar ayları idealdir.

Cam Güzeli Çiçeği Özellikleri

  • Hassas ve kırılgan bir çiçektir. Pembe, beyaz ve kırmızı renklerine sahiptir.
  • İlkbahar ile çiçek açar ve bakımını iyi yaparsanız sene boyunca çiçek vererek sizi ödüllendirir.
  • Bir buçuk metreye kadar uzayabilir.
  • Eğer sulamayı ihmal ederseniz yaprakları solmaya başlar. Bu nedenle solan yaprakları budamalısınız.
  • Kaliteli bahçe toprağında yetişmesi gerekir.
  • Tohumdan cam güzeli çiçeği yetiştirmek istiyorsanız nisan ayında toprağa tohumları ekmeli ardından tohumlar filizlenince de küçük saksılara ekmelisiniz. Büyüdükçe de saksı değişimi yapmalısınız.

Cam güzeli çiçeği fiyatı büyüklüğü, rengi, içinde bulunduğu kabı ve bunun gibi özelliklere göre değişir. Bu nedenle net bir fiyat söylemek doğru olmaz. Bahçeye cam güzeli çiçeği ekmek için 30 cm aralık olmasına dikkat etmelisiniz.

Cam Güzeli Çiçeği Anlamı

Cam güzeli çiçeği yerini severse ve bakımları iyi yapılırsa hiç durmadan büyürler. Bu nedenle cam güzeli çiçeği anlamı sabırsızlıktır. Hediye olarak verildiğinde hediye ettiğiniz kişi sevdiğiniz ise “seni görmeden duramıyorum “ ya da “ seni görmek için sabırsızlanıyorum” gibi anlamlar taşırlar.

Çiçeklerin insanlar üzerindeki olumlu etkiler bıraktığı herkes tarafından bilinir. Bu nedenle evde çiçek yetiştirmek sizi stresten biraz olsun uzaklaştırır. Toprağa dokunmak bile insana huzur verir. Bir de ektiğiniz çiçekleri büyümüş görünce daha da mutlu olursunuz.