Sarı Lale Anlamı

Sarı lale anlamı birçok şey ile birlikte değişti. Kendi güzellikleri aynı iken anlamları farklı olan sarı laleler geçmişte sevgililere aralarında ayrılık rüzgârları estiğini bildirmek için verilirdi. Şimdilerde ise bu anlam geçerli değil. Lalelerin anlamı seni kıskanıyorum demektir.

Lalelerin birçok faydası vardır. Ayrıca kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Bazı insanlar laleleri birçok şekilde hazırlayıp şifa niyetine kullanıyorlar. Kimi iltihap söktürmek kimi balgam söktürmek kimi de doğumu kolaylaştırmak için kullanıyor.

Sarı lale hediye etmenin anlamı

Kalpten kalbe giden yol içerisinde kıskançlık gibi olumsuz duygular da yer alıyor, maalesef. Ancak kıskançlık yönetilebildiğinde aşkı daha ihtiraslı yaşamaya ve hayata heyecan katmaya da yarıyor. Bazen onu kontrol edebiliyor bazen de öfkemize yenik düşüyoruz. Ne de olsa çok seviyoruz!

Ancak lale anlamı aşk, tutku ve kıskançlık diye belirtirken bir yandan da yakınlarımıza ve arkadaşlarımıza hediye ettiğimiz zaman içtenlik anlamını da taşır. Bu nedenle onları hem kırmızı gül gibi aşkınıza hediye edebilirsiniz hem de arkadaşlarınıza sürpriz yapmak için yine hediye olarak tercih edebilirsiniz. Tercih sizin.

Sarı lale bakımı

Laleler ilkbahar mevsiminde ortaya çıkıp bir anda büyüyen ve kısa sürede hayatımızdan geçip giden çiçek türüdür. Ne kadar hızlı bir şekilde doğup, büyüyüp ölseler de binlerce kişinin hayatına renk katar ve anılarına eklenirler.

Eğer bahçenizde şenlik olsun ya da balkonunuz renklensin istiyorsanız siz de lale bakabilirsiniz. Üstelik lale bitkisi bir kez dikildiğinde diğer yıl kendiliğinden aynı yerde ortaya çıkarlar. Çünkü köklerindeki soğanlar yavrular ve daha da çoğalır. Ne kadar kısa süreli bir renklilik katsalar da onlar açtığında bahçeyi seyretmek büyük bir keyif doğrusu. Siz de bu keyfe sahip olmak istiyorsanız, mart ayında lale soğanı alıp toprağa ekerek işe başlayabilirsiniz. Ayrıca kuruyan toprağı düzenli şekilde sulayarak da büyümelerini sağlarsınız.

Sulama oldukça önemli eğer aşırıya kaçarsanız kökler zamanla çürüyecektir. Bu nedenle toprağın kuruluğundan emin olmadan sulama yapmayın.

sarı lale

Lalenin diğer renklerinin anlamları nelerdir?

Gökkuşağının her renginde lale bulmak mümkün. Bununla birlikte her rengin kendine özgü bir anlamı vardır. En çok tercih edilen beyaz lalelerdir. Beyaz lale anlamı saflık, masumiyet ve sonsuz sevgidir. Bu nedenle de gelin çiçeği olarak ıslak lale tercih edilir. Islak lale gerçek olmasa da gerçeğe çok yakındır. Bu nedenle asla yapay durmazlar.

Kırmızı lale ise aşkı temsil eder. Bu nedenle gül dışında bir hediye vermek istediğinizde kırmızı laleleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca pembe laleler koşulsuz sevgidir. Birine size karşılık vermeden bir iyilik yapmak istediğinizde ona pembe laleler hediye edebilirsiniz. Turuncu laleler enerji ve içtenliği belirtir. Rengarenk Lale Çiçekleri gönderildiği kişiyi mutlu edeceğinden emin olabilirsiniz.

Hangi rengi alacağım diye düşünmek yerine rengarenk bir lale buketi yaptırabilirsiniz. Kısa zaman içerisinde bitecekleri için tadını çıkartmayı unutmayın. Bununla birlikte başka çiçek türleri ile karışık bir aranjman da yapabilirsiniz. Onlar her çiçek ile uyum sağlayabilirler.

Belirtmek isteriz ki laleler Hollanda’ya değil Türkiye’ye aittir. Osmanlı döneminde ülkemizde yetişen laleler zamanla Hollanda’da yetiştirilmeye başlamıştır. İngilizce adı ise tuliptir. Tulip adı türban anlamına gelir.